Önemli Not: Yazar isimleri bildiri gönder seçeneğinde tam olarak belirtilip ilgili yerlere yazılmalı, gönderilecek olan ek word dosyasının içerisinde yazar isimlerinin belirtilmemesi gerekmektedir.
BİLDİRİ YAZIM KURALLARI
Bildiri yazarı, adı ve soyadınının yanına (*) işareti ile dipnot oluşturarak akademik unvanını, görev yaptığı kurumu ve elektronik posta adresini dipnotta 9 punto olarak belirtilmelidir. Diğer açıklamalar için yapılan dipnotlar metin içinde ve sayfa altında numaralandırılarak verilmelidir.
“Kongreye” gönderilen yazıların daha önce bir başka yerde sunulmamış/yayınlanmamış olması gerekir.
Metinde;
Örnek şablon referans alınacaktır. İndirmek için tıklayınız.
Sayfa Yapısı
Metin, sayfanın tek yüzüne üstte 3,0 cm, altta 3,0 cm, solda 3,0 cm ve sağda 3,0 cm boşluk bırakılarak yazılmalıdır. Satır aralığı tek olarak seçilmelidir. Paragraflar arasında önce 6 nk sonra 0 nk boşluk bırakılmalıdır. Üst bilgi ve alt bilgi 1,5 cm olmalıdır. Paragraf girintisi (yok) olarak seçilmeli, yani satırbaşı boşluğu 0 cm olmalıdır.
Başlık
Bildiri başlığı yazının içeriğiyle uyumlu olmalı; koyu harflerle, İngilizcesi ile birlikte 14 punto olarak yazılmalıdır. Tüm ana bölüm başlıkları sadece ilk harfleri büyük ve koyu yazılmalıdır.
Özet
Özetler bir sayfayı geçmeyecek şekilde ve İngilizce olarak hazırlanmalıdır. Özetler ve anahtar sözcükler başlıktan hemen sonra yer almalıdır. Özet içinde kaynak, şekil ve çizelgeler yer almamalıdır. Özet ve anahtar kelimeler, italik ve Times New Roman yazı tipi ile, 10 punto büyüklüğünde yazılmalıdır. Türkçe özet ve anahtar kelimelerden hemen sonra aynı stilde ingilizce özet ve anahtar kelimelere yer verilmelidir.
Anahtar Kelimeler
Konu ile doğrudan ilgili en az 5, en fazla 10 anahtar kelime verilmelidir.
Jel Kodları:
Anahtar kelimelerin altında, çalışmanın alanını tanımlayabilecek Jel Kodları yer almalıdır.
Bildiri Metni
Bildiri en az 3500 kelime, en çok 8000 kelimeden oluşmalıdır. Bildiriler, MS Word 2007 ve/veya üzeri sürümlerde yazılmalıdır ve Times New Roman yazı karakteri ile 11 punto olarak yazılmalıdır. Tam metinler İngilizce veya Türkçe yazılmalıdır.
Atıf kuralları
Metin içindeki her gönderme kaynakçada mutlaka yer almalıdır. Metin içinde gönderme yapılmayan eserlere kaynakçada verilmemelidir. Metin içindeki yollamalar, ayraç içinde (yazarın/yazarların soyadı, kaynağın basım yılı: ilgili sayfa numarası sırasını izleyerek) verilmeli ve yararlanılan kaynakları eksiksiz ve tam künyesiyle içeren Kaynakça listesi, metin sonunda harf sırasına göre gösterilmelidir. Niteliğine göre, kaynağın metin içindeki yollamalarda ve kaynakçadaki yazılış biçimleri aşağıda örneklenmiştir:
Tek yazarlı Bildiri:
Metin içinde: (Aykaç,1999:20)
Kaynakçada: Aykaç, Burhan (1999), “Türkiye’de Kamu Yönetimin Küçültülmesi, Yerel Yönetimler ve Yerel Demokrasinin Açmazları”, Gazi Üniversitesi İİBF Dergisi, C:1, S:1, s:15-23
Tek yazarlı Kitap:
Metin içinde: (Keleş,1992:199)
Kaynakçada: Keleş, Ruşen (1992), Yerinden Yönetim ve Siyaset, Cem Yayınevi, İstanbul İki yazarlı Bildiri:
Metin içinde: (Başak ve Öztaş,2010:45)
Kaynakçada: Başak, Suna; Öztaş, Nail (2010), “Güven Ağbağları, Sosyal Sermaye ve Toplumsal Cinsiyet”, Gazi Üniversitesi İİBF Dergisi, C:12, S:1, s: 27-56
İki yazarlı kitap:
Metin içinde: (Ergun ve Polatoğlu,1992:115)
Kaynakçada: Ergun, Turgay; Polatoğlu, Aykut, Kamu Yönetimine Giriş. TODAİE Yayınlar, No:241, Ankara, 1992
İkiden çok yazarlı Bildiri:
Metin içinde: (Gürer vd.,2014:6)
Kaynakçada: Gürer A., Sezen S., Solmaztürk A.B., (2014),”Üniversite Öğrencilerinin Girişimci Kişilik Özelliklerini Ölçmeye Yönelik Bir Alan Araştırması”, Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi, Cilt:49, Sayı:2, s:1-19
İkiden çok yazarlı kitap:
Metin içinde: (Tortop vd.,2008:6)
Kaynakçada: Tortop N., Aykaç B., Yayman H., Özer M.A., (2008), Mahalli İdareler, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara
Derleme yayınlar:
Metin içinde: (Kavruk,2005:430)
Kaynakçada: Kavruk, Hikmet (2005), “Yerel Yönetim Şirketleri”, Yerel Yönetimler Üzerine Güncel Yazılar (I), Ed. Hüseyin Özgür vd., Nobel Yayın, Ankara, s.421-448
Yazarsız/kolektif yayınlar:
Metin içinde: (TODAİE, 1991: 101)
Kaynakçada: TODAİE (1991), Kamu Yönetimi Araştırması–Genel Rapor, TODAİE, Ankara.
İkincil kaynaktan yapılan alıntılar:
Metin içinde: (Kavruk,2003:58)
Kaynakçada: Kavruk Hikmet (2003), Anakente Bakış, Hizmet-İş Sendikası Yay., Ankara’dan aktaran Hasan Yaylı ve R.Yaslıkaya, (2012), “Türkiye’de Yerel Hizmetlerle İlgili Yasal Düzenlemelerin Gelişimi”, Üçüncü Sektör Sosyal Ekonomi, Cilt:47, Sayı:2, s:76
Elektronik ortamdan yapılan atıflar:
a) Alıntı bir yazarın eserinden yapılmış ise, metin içindeki atıflar yazılı kaynaklardaki yöntemle yapılmalı; kaynakçada ise, yazar/yazarların soyadı, adı, yayın ya da gözden geçirilme tarihi, belgenin tam adı, açılı parantez içinde eksiksiz http ya da ftp adresi ile belgeye ulaşma tarihi, aşağıdaki örneğine uygun olarak verilmelidir.
Metin içinde: (Yaylı,2008)
Kaynakçada: Yaylı Hasan (2008), “Yerel Demokrasinin İlkeleri”, http://www.karam.org.tr/Bildiriler/607904197_yayli.pdf(18.11.2014).
b) Alıntı doğrudan bir siteden yapılmışsa, metin içindeki atıflarda sitenin genel adresi ve siteye ulaşma tarihi ayraç içinde verilmelidir. Kaynakçada ise alt adresleri de kapsayan site adresi yine siteye ulaşma tarihi ile birlikte ayraç içinde verilmelidir.
Metin içinde: (koopkur.org.tr, 2014)
Kaynakçada: ( http://koopkur.org.tr/?p=1012 , 18.11.2014)
Yüksek Lisans, Doktora Tezlerine Yapılan Atıflar:
Metin İçinde: (Topbaş,2001:32)
Kaynakçada: Topbaş Eriman (2001), “Türkiye ve Fransa’da Sınıf Öğretmeni Yetiştiren Kurum Programlarının Karşılaştırılması” Basılmamış Doktora Tezi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Dosyal Bilimler Enstitüsü, Bolu
Alıntılar Üç satır ve daha az alıntılar satır arasında ve tırnak içinde, üç satırdan uzun alıntılar ise satırın sağından ve solundan birer santimetre içeride, blok halinde, 10 puntoyla, tek satır aralığıyla verilmelidir.
Dipnotlar
Kaynak gösterme dışında kalan ve Bildirinin ana konusu ile dolaylı bağlantısı olan açıklamalar, birden başlayarak dipnot kullanmak suretiyle yapılabilir. Dipnotlar verildiği sayfanın altında 10 puntoyla yazılmalıdır.
Tablo ve Şekiller
Her tablo, tablo numarası ve adını içeren bir başlık taşımalıdır. Gerekliyse, semboller için yapılacak açıklamalar tablonun hemen altında gösterilmelidir. Şekil açıklamaları numaralandırılmalı ve sırasıyla dizilmelidir.
Hazırlanan tablo ve şekiller belirtilen sayfa boyutlarını aşmamalı ve metin içerisinde yer alacakları bölüme düzgün bir şekilde yerleştirilmelidir.
Yayına konulacak resimlerin profesyonel nitelikte çizim veya fotoğraflar olması gerekir.
Şekil sayısı, yazar ve “konu” her şeklin altında açık bir biçimde belirtilmelidir.
Elektronik ortamdaki siyah/beyaz iki renkli ve renkli resimlerin ölçüleri verildikten sonraki son çözünürlüğünün 300 dpi, çizgi çizimlerinin ise 800-1200 dpi olması gerekir. Yazıya konulan resimler .gif veya .jpeg formatlarında olmalıdır.